Türk kültürünü tanıtmak ve kültürel bağları dünyanın çeşitli coğrafyalarında tanıtmak amacı ile kurulan ve bu amaçla faaliyetlerine devam eden Yunus Emre Enstitüsü, tarafından Moskova’da ‘Türk Müziği Tanıtım Konseri’ düzenledi. Moskova Devlet Çaykovski Konservatuvarı bünyesinde25 Ağustos’ta gecesi gerçekleşen Uluslararası Müzik Festivalinde Türk Dünyası Müzik Topluluğu ritim sanatçısı Şamil Ersöz ve sanatçı İrfan Gürdal sahne aldılar.
Müzik aletlerine dinleyicilerden büyük ilgi gösterdi
Rus vatandaşların yoğun ilgi ve merakla takip ettiği konserde, sanatçılarımız Türk dünyasının‘ kendine has enstrümanlarından Dombra’, ‘Iklıg’, ‘Üç telli’, ‘Kengirge’ ve ‘Saz’ konseri izlemeye gelen müzikseverlere tanıtırken, Türk dünyasının kendine has enstrümanları ile yapılan müziklerinden en güzel örnekler icra edildi.
Tasavvuf düşüncesi izleyenlere aktarıldı
Yunus Emre Enstitüsü Moskova Devlet Çaykovski Konservatuarında faaliyetlerine devam edecek olan, 29 Ağustos tarihinde ‘Türk Tasavvuf Düşüncesi ve Ney Hakkında Konuşmalar’ başlıklı bir sohbet programı gerçekleştirecek. Programda Türk tasavvuf düşüncesine dair Gazi Üniversitesi öğretim üyelerinden Mustafa Tatçı ve yazar Leyla İpekçi’nin yanı sıra, Neyzen Hakan Alvan’ın katılımıyla bir oturum düzenlendi. Programda Türk Tasavvuf Müziğinin en önemli enstrümanı olan ‘ney’ Hakan Alvan tarafından icra edilecek ve katılımcılara ney hakkında bilgiler verilerek tasavvuf müziğimizin tanıtımı yapıldı.
Yunus Emre Enstitüsü Hakkında
2009 yılında kurulan Yunus Emre Enstitüsü Türkiye’nin uluslararası alanda tanınması ve dünya kültürüne etkileşim sağlamak için kuruldu. Yunus Emre Eğitim Enstitüsü bugüne kadar dünyanın 157 çeşit noktasına ulaşarak Türk kültürünü tanıtmak amaçlı etkinlik düzenledi.